Konya
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63076.430$

Selçuklu'dan olimpiyatlara sporcu yetişecek

Selçuklu'dan olimpiyatlara sporcu yetişecek
Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Selçuklu Belediyespor Kulübü’nde Tekvando branşında eğitim gören sporcuların kuşak heyecanına ortak oldu

Selçuklu Belediyespor Kulübü Taekwondo branşında eğitim gören sporcular kuşak heyecanı yaşadı. Selçuklu Belediyesi Uluslararası Spor Salonunda gerçekleşen törene yaklaşık 400 sporcu katılım sağladı. Antrenörler ve ailelerin de yer aldığı kuşak sınavı büyük heyecana sahne olurken Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı’da başarılı olan sporculara yeni kuşaklarını takdim etti.

Başkan Pekyatırmacı: “Selçuklu Belediyesi olarak spor kulübün her gün daha da ileriye gitmesi için çalışıyoruz”

Programda konuşan ve sporcularla her daim gurur duyduğunu söyleyen Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı; “Çocuklarımızla gurur duyuyorum. Gençlerimize, çocuklarımıza imkan verdiğimiz zaman onların yapamayacakları hiçbir şey yok. Buna sonuna kadar inanıyoruz. Selçuklu Belediyesi Spor Kulübü Türkiye'nin en büyük amatör spor kulübü. Tabii Türkiye'nin en büyük amatör spor kulübü sözle olmuyor. Bunun altını doldurmak gerekiyor. Bugün elhamdülillah 15 farklı branşla 15 bin lisanslı sporcusuyla 200'ün üzerindeki milli sporcusuyla ve hem ulusal yarışmalarda hem de uluslararası yarışmalarda elde ettikleri yüzlerce madalyalarla Selçuklu Belediyesi Spor Kulübü'müz, Konya'mızın ve Türkiye'mizin gururu ve gururu olmaya da devam ediyor. Ben bütün kulüp başkanımıza, yöneticilerimize, antrenörlerimize, sporcularımıza, ailelerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sağ olun, var olun. Biz de Selçuklu Belediyesi olarak spor kulübümüzün her gün daha da ileriye gitmesi için, her gün daha da büyümesi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bugün 56 farklı salonla çocuklarımıza spor yaptırıyoruz ve yüzlerce çocuğumuz hem yaz spor okullarında hem de kış spor okullarında bu eğitimlerini alıyorlar. Tabii burada ailelerimizin ilgisi, alakası bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor. Sizlerle birlikte bu başarıları elde ediyoruz. Spor disiplin demektir. Spor fedakarlık demektir. Spor kendinden vermek demektir. O yüzden ve biliyorum ki sporcu çocuklarımızın aileleri de aynı sporcu çocuklarımız gibi fedakarlık gösteriyorlar. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Pekyatırmacı: “Olimpiyatlara sporcularımızı yetiştireceğiz

Konya'da Selçuklu’nun sporun merkezi olmaya bundan sonra da devam edeceğini söyleyen Pekyatırmacı, “Şu anda Türkiye'deki en büyük sporcu seçme ve yetiştirme merkezinin yapımını devam ettiriyoruz.40 bin metrekarelik alanda, 20 bin metrekare üzerindeki kapalı alanıyla birlikte yine aynı anda 15 branşta çocuklarımızın spor yapabileceği yüzmeden tutun basketbola, tekvandoya, judoya, masa tenisine, güreşe, futbola, jimnastiğe, atletizme varıncaya kadar 15 farklı branşta aynı anda çocuklarımızın spor yapabileceği Türkiye'nin en büyük sporcu merkezini inşa ediyoruz. İnşallah önümüzdeki yıl bu merkezimizi gençlerimizin, çocuklarımızın, sporcularımızın hizmetine kazandırmış olacağız. Konya'mızda hedefimiz olimpiyatlara sporcu yetiştirmek. İnşallah bu hedef doğrulsun da hep birlikte kulübümüzle, antrenörlerimizle, spor müdürlüğümüzle, gençlerimizle ve ailelerimizle el ele vererek federasyonlarımızla birlikte Konya'mızdan olimpiyatlara da inşallah sporcularımızı yetiştireceğiz diyorum” şeklinde konuştu.

“İnşallah geleceğin milli sporcuları buradan çıkacak”

Kuşak sınavına katılan gençlere teşekkür eden Başkan Pekyatırmacı, “Sporcularımızın hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum ve başarılar diliyorum. İnşallah geleceğin milli sporcuları buradan çıkacak. Türkiye'mizi Türk Bayrağı'mızı hem yurt içinde hem yurt dışında dalgalandıran sporcular buradan çıkacak. Biz buna sonuna kadar inanıyoruz. Çünkü Selçuklu Belediyesi'nin bir geleneği var. Spor okullarında eğitim gören çocuklarımız her zaman en üst seviyeye gelmiştir. Milli sporcular buradan kendi spor okulumuzdan içimizden çıkmıştır. Atölyelerimizin büyük bir kısmı yine spor okullarımızda burada spora başlayan hocalarımız, gençlerimiz yine ulusal ve uluslararası manada pek çok başarıya imza atmış olan sporcularımız da yine bizim spor okullarında spora başlayan ve burada kendilerini geliştirerek milli sporcu olmuş olan sporcularımız. O yüzden ben inanıyorum ki buradaki sporcularımızın içerisinden de milli sporcularımız çıkacak. Göğsümüzü kabartan madalyalar alan sporcularımız çıkacak. Hepinize başarılar diliyorum. Kıymetli hocalarımıza, antrenörlerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu imkanları sağladıkları hem de sizleri en güzel şekilde yetiştirdikleri için hepinize Allah'a emanet ediyorum” diye konuştu.

Kulüp Başkanı Tezcan: “İnanıyorum ki bu sporcularımız ilerleyen süreçte ülkemizi ulusal ve uluslararası arenada temsil edecek”

Programda konuşan Selçuklu Belediyespor Kulübü Başkanı Mustafa Yavuz Tezcan, “Selçuklu Belediyespor olarak 20 farklı branşta 15 bin 488 lisanslı sporcumuzla faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. Bu sporcuların 213 tanesi de milli sporcu olarak ülkemizi temsil etmektedir. Ayrıca spor okullarımızda 2023 yılı içerisinde 24 bin 393 öğrencimize 10'un üzerinde farklı branşta eğitim verdik. Gerek lisanslı sporcu sayısı bakımından, gerek milli sporcu ve sağladığımız imkanlar bakımından Selçuklu Belediye Spor Kulübü, Türkiye'nin en büyük amatör spor kulüplerinden biridir. Tekvando branşı bizim için özel bir branş. Ben de aynı zamanda Türkiye Tekvando Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yapıyorum. Bu vesileyle federasyon başkanımız Metin Şahin'in selamlarını ve başarı dileklerini de sizlere iletmek istiyorum. Tekvando branşında yaklaşık 300 sporcumuz kuşak sınavına katılıyor. Bu sınava girecek olan tüm sporcularımıza ve onları yetiştiren kıymetli antrenörlerimize başarılar diliyorum. İnanıyorum ki bu sporcularımız içerisinde ilerleyen süreçte ülkemizi ulusal ve uluslararası arenada temsil edecek birçok başarılı sporcular hatta belki olimpiyat şampiyonları çıkacaktır. Biz size güveniyoruz çocuklar. Tabii bizlere güvenerek çocuklarını emanet eden velilerimize de özellikle teşekkür etmek istiyorum. Yerel seçimler öncesi yoğun programına rağmen bizleri yalnız bırakmayan Selçuklu Belediye Başkanımız Ahmet Pekyatırmacı'ya katılımlarından ve kulübümüze desteklerinden dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum. Siz değerli misafirlerimize de katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyor, hepinize saygılar sunuyorum” dedi.

Şehrimize ve ülkemize Tekvando’yu ilk getiren isimlerden olan duayen isim Kayhan Aytar’da, çocuklara ailelerine saygılı olması noktasında önerilerde bulundu.

Programa Başkan Pekyatırmacı’nın yanı sıra, Selçuklu Belediyespor Kulübü Başkanı Mustafa Yavuz Tezcan, Tekvando’nun duayen ismi Kayhan Aytar, Tekvando İl Temsilcisi İsmail Hakkı Mermer, Selçuklu Belediyespor Kulübü Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Uysal ve Mehmet Ali Kolay katıldı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: Haber Merkezi


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!